Aranydurbincs sütőben sütve, kapros édesköménnyel fűszerezve, fehérbor mártással

2017. október 20.
Aranydurbincs sütőben sütve, kapros édesköménnyel fűszerezve, fehérbor mártással

Hozzávalók

1x 300-400g egész Aranydurbincs (pikkelyezve – belezve)
1 Burgonya (közepes nagyságú)
2 Újburgonya (kockázva)
200g Zöldbab
200g Zöldborsó
60ml Főzőtejszín
20ml Fehérbor (száraz)
20ml Hal alaplé
¼ fej Édeskömény
1 Fokhagyma gerezd (apróra vágva)
20g Kapor
1 Mogyoróhagyma (apróra vágva)
½ Citrom leve
½ Citrom
20g vaj
Tengeri só
Fekete bors (frissen őrőlve)
Olívaolaj
10ml Tej

Konyhatechnológia:

  1. Készitsd el a mártást: hevíts kevés olívaolajat egy kis serpenyőben, add hozzá a mogyoróhagymát és párold üvegesre.
  2. Add hozzá a fehérbort és a hal alaplevet, majd forrald el a felét, add hozzá a főzőtejszint és főzd együtt további 4 percig.
  3. Hámozd meg a burgonyát, enyhén sós vizben főzd puhára, majd vaj, apróra vágott újhagyma és forró tej hozzáadásával készits burgonyapürét. (tedd félre tarsd melegen)
  4. A tisztitott aranydurbincs hasába helyezd el a kaprot, a fokhagymát és az édesköményt, kenegesd meg olívaolajjal, sózd, borsozd és csavard rá ½ citrom levét. Tedd a180 C-ra előforrósitott sütőbe 8 percre.
  5. A zöldbabot és a zöldborsót tedd forrásban lévő, enyhén sós vizbe 45 másodpercre, majd a vizből kivéve azonnal helyezd jeges vizbe. (Ettől megtartja a szinét és friss és ropogos marad.)
  6. Tálaláskor helyezd a burgonyapürét a tányér közepére, fektesd rá a halat, szervírozz mellé zöldköretet és kanalazz mellé a leszűrt fehérbormártásból egy keveset.
  7. A másik ½ citrom gerezdjeivel díszitheted a tányért.

Chef jegyzet:


Még több cikk